Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének
    Pécsi Önálló Jogú Szervezete


A sokak által ismert és elismert szervezet 1947-ben alakult, akkor még csupán a Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületének Pécsi helyi Szervezeteként, Schmidt József vezetése alatt, aki 1947-től 1969-ig volt az egyesület elnöke.
Kiemelkedõ szakmai tudása és elhivatottsága segítségével, támogatásával született meg a pécsi kutyás élet. Neve a mai napig fogalom a kutyás társadalomban.
Világhírű Pécsdiósi puli kennelébõl származó kutyái számos vérvonalban mindmáig fellelhetõk.
    1969-tõl a megkezdett utat Dr. Kenyeres Miklós (1969-1972) és Szakály Ferenc (1972-1974) folytatta.
    1974-tõl 1997-ig, Nyúl Béla vezetése idején élte a szervezet fénykorát; ekkor vált önálló jogú szervezetté. A magas szintû szakmai munka mellett az anyagi fellendülés is megindult; az egyesület gazdaságilag stabillá vált. 1978-ban a Mohácsi helyi Szervezet csatlakozott a pécsiekhez, s az egyesülés révén kiemelkedõen magasra, több mint 1000 fõsre szökött fel a taglétszám. 
    Nyúl Béla irányítása alatt vásárolták meg azt a pécsi lakást, mely napjainkban is a szervezet központjaként üzemel a Rókusalja utcában.
    1997-től a világszerte híres újfundlandijairól ismert tenyésztő és küllembíró, a Skipper's kennel tulajdonosa: Siklósi Béla lett az egyesület elnöke, aki most is azon munkálkodik, hogy ismét fellendítse a pécsi kutyás életet.

Klubélet

    A Pécsi Szervezetnek az idõk során több klubhelyisége is volt. Eleinte a Perczel utcai MHSZ Repülõsklubban gyűlt össze a tagság. Késõbb, Nyúl Béla elnöksége alatt a POTE vadászklubja adott otthont a találkozóknak. A klubélet csúcspontján, rövid ideig az Akvárium-Terrárium épületében teltek a klubnapok.
Köszönet Pécs város vezetőségének, hogy az egyesület rendelkezésére bocsátott György-aknán egy területet, ahol felépülhetett a sportpálya és a klubház. Ezek azóta szinte teljesen megsemmisültek, de a mostani vezetőség és tagság együttes erővel dolgozik a helyreállításon.
  
Kiállítások

    A szervezet a ’70-es évektõl tart és szervez kiállításokat, melyre igyekszik szakmailag elismert hazai és külföldi bírókat is felkérni. A rendezvények számos ország kiállítóit idecsalogatják, sokan hosszú évek óta rendszeresen visszajárnak.
Immáron 15. éve nyílik lehetõségünk CACIB kiállítás rendezésére. Ebben szintén Nyúl Béla játszott fontos szerepet, hogy a számos pályázó város közül Pécset választották meg nemzetközi kiállítás lebonyolítására érdemesnek, melyet két évente rendezünk azóta is.